El cartíleg

El cartíleg és un teixit de tipus connectiu especialitzat que està desproveït de nervis, vasos sanguinis i limfàtics. És una varietat del teixit connectiu que s’origina per la diferenciació de les cèl·lules mesenquimals. Té característiques flexibles, i està integrat per una abundant matriu extracel·lular en la qual els condròcits se situen en uns espais anomenats llacunes.

Aquest teixit és el que recobreix els extrems ossis de les articulacions i és el que permet el seu moviment, protegeix les terminacions dels ossos i actuant com a suport davant d’eventuals traumatismes.

Els cartílags són un component vital de les articulacions que per desgast o lesions es poden fer malbé. Les àrees del cos més propenses a patir danys en els cartílags de les articulacions són en genoll, canell, turmells, colzes, espatlles

 

cartileg

fases2

Seqüència de les lesions de cartíleg

Les lesions en els cartílags són doloroses i a més poden produir problemes de mobilitat rellevants. La gent gran a partir dels 60 anys, esportistes i persones amb una activitat física intensa són més propenses a patir lesions o problemes en els cartílags articulars.

http://www.eduscopi.com/comunicaciocientifica/

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s